Blatul pentru bucătărie – alegem corect materialul!

11
Jan

Blatul este partea cea mai solicitată într-o bucătărie. Pe lângă rolul practic, acesta mai înnobilează mobilierul, motiv pentru care trebuie să să-l armonizați perfect cu stilul ales și cu obiceiurile dumneavoastră culinare.

Blatul este partea cea mai solicitată într-o bucătărie. Pe lângă rolul practic, acesta mai înnobilează mobilierul, motiv pentru care trebuie să să-l armonizați perfect cu stilul ales și cu obiceiurile dumneavoastră culinare. 

Vă prezentăm mai multe modele de blaturi, dintre care puteți alege, pânând accent pe calitățile prioritare pentru dumneavoastră:

  1. Blatul din quartz

Cele 93% de quartz din materialul blatului garantează calitate, rezistență, dar și durabilitate sporită în exploatare. Materialul are o suprafață neporoasă, fapt ce nu permite pătarea sau reținerea bacteriilor, zgârierea sau atacul agenților chimici. Îl puteți combina cu chiuveta din granit, montată sub blat.

  1. Blatul din granit

Pentru iubitorii de piatră naturală granitul este soluția ideală. Rezistent, simplu de prelucrat, greu de zgâriat, mat sau lucios...Acesta se găsește într-o varietate largă de culori și texturi, așadar se poate plia eficient pe orice stil de mobilier aveți în bucătărie.

  1. Blat din compoziție termoformabilă

Acest tip de blat este alcătuit din minerale naturale (ATH – trihidrat de aluminiu) și o cantitate mai mică de rășini naturale cu rezistență înaltă. Materialul ecologic 100% are proprietăți antibacteriene, perfect pentru cei care pun igiena pe prim plan. Nu absoarbe lichidele, nu se pătează, este rezistent la căldură și la agenți chimici.  

  1. Blat din lemn masiv (stejar)

Stejarul este recunoscut datorită lemnului său prețios, rezistent la uzură și cu o conductivitate termică sporită. Aceste avantaje îl fac să fie solicitat pe piața construcțiilor, în mod deosebit în amenajări interioare și în producția mobilierului. Acesta este un material natural, masiv, cu cele mai puține deformări în timp, este organic și creează o atmosferă caldă, prietenoasă și relaxantă.

  1. Blatul din inox

Inoxul este aliatul profesioniștilor din bucătărie pentru faptul că este un material fără vârstă, are proprietăți antibacteriene excelente și este rezistent la temperaturi înalte.

  1. Blatul laminat

Aici vorbim despre PAL-ul tratat, acoperit cu folie din melamină, izolat complet pentru a se transforma într-un material rezistent la lichid și temperaturi înalte. Este un material suficient de durabil, ușor de curățat și atractiv ca preț.